E-bikes in 2024: innovaties en ontwikkelingen

Twee op de vijf Nederlanders bezitten één of meerdere elektrische fietsen. Dat betekent dat er momenteel maar liefst 5,9 miljoen elektrische fietsen rondrijden in Nederland (E-bike Monitor 2024). Kortom: de e-bike is overal. Maar wat valt er op in 2024? Welke ontwikkelingen zien we op de markt op het gebied van comfort en veiligheid?


E-bikes in 2024: innovaties en ontwikkelingen


Geef je richting aan met TURNTEC 

Fietsveiligheid staat hoog op de agenda. Daar speelt TURNTEC goed op in. Met dit innovatieve knipperlichtsysteem kunnen fietsers veilig en gemakkelijk hun richting aangeven zonder hun handen van het stuur te halen. Het systeem kan eenvoudig worden gemonteerd op elke e-bike, e-bakfiets of speedpedelecs. 

Hoe het werkt? Je bedient de schakelaar op het stuur met je duim om de voorste en achterste richtingaanwijzers te laten knipperen. Zo kun je beide handen aan het stuur houden en is je richting óók in het donker goed zichtbaar voor andere weggebruikers. Druk je de bedieningsknop kort in, dan schakelen de richtingaanwijzers zich na een paar keer knipperen automatisch uit. Wordt de knop langer ingedrukt, blijven de lichten knipperen. De schakelaar kan ook worden gebruikt om, indien aanwezig, het grootlicht en de claxon te bedienen. De kosten voor het TURNTEC-systeem bedragen €199 exclusief de montage.

Veiliger fietsen met een dropperpost

Met je voeten bij de grond komen tijdens het afremmen? Een dropperpost is de uitkomst. Hoe het werkt? Met het indrukken van een hendel op je stuur of onder je zadel kun je tijdens het afremmen het zadel laten zakken. Zo kun je snel en gemakkelijk met je voeten bij de grond. Tijdens het wegrijden ga je lichtjes op de trappers staan en breng je het zadel met de hendel weer terug naar jouw ideale hoogte. Lekker veilig: want de kans om te vallen wordt hiermee een stuk kleiner.

De prijs van een dropperpost varieert tussen de €85 en de €300, afhankelijk van de kwaliteit en exclusief installatiekosten. De Systemen met een hendel op het stuur zijn comfortabeler in gebruik dan de systemen met een hendel onder het zadel. Dit maakt echter een groot verschil in installatiekosten. Kroon fietsentechniek kan een gedetailleerde prijsopgave maken na het zien van jouw fiets.

                                  

    Dropperpost stuur-       Dropperpost zadel-

            bediening.                   bediening.

Bron ANWB


TerugDeel het met uw vrienden!


Meer Nieuws

Waar koop ik mijn nieuwe fiets

Waar koop ik mijn nieuwe fiets, bij de dealer of fietsenmaker of online bij de fabrikant of via een tussenpartij. Wat zijn de voordelen en wat de nadelen.

Nieuw !! Beck enkele fietstas en rugzak ineen !!

De matzwarte/donkergrijze Base Backpack van Beck is een praktische enkele fietstas en rugtas ineen, met een sportieve look en een inhoud van 18 liter. De water- en vuilafstotende tas is voorzien van een rolsluiting, een uitneembaar laptopcompartiment en reflecterende logo's.

Voorkom een gestolen fiets

De meeste aangiften hebben betrekking op een e-bikediefstal. Wij helpen u graag met het vinden van het juiste (2e) slot.

Behendige Alba Fossa e-bike is geen fatbike, maar wel vet

Een Fries idee: Alba Fossa Unique Cross Country e-bike met dropper voor nog makkelijker op- en afstappen

Anti lekbanden

Laat je niet LEK maken. Wij voeren anti lekbanden van diverse merken waaronder CST en Schwalbe.

Wist u dat wij ook fietsendragers verkopen !!!!

Wij verkopen hoogwaardige fietsendragers voor veilig en gemakkelijk vervoer van fietsen op uw auto.

Uw fiets aanpassen en laten ombouwen naar een 3-wieler?

Gewone fiets ( ook E-bike) ombouwen naar een 3-wieler

Contactgegevens

Routebeschrijving


Openingstijden

Maandag:  9.00 uur tot 18.00 uur
Dinsdag:  9:00 uur tot 18.00 uur
Woensdag:  Gesloten
Donderdag:  9:00 uur tot 18:00 uur
Vrijdag:  9.00 uur tot 18.00 uur
Zaterdag:  9:00 uur tot 15:00 uur
Zondag:  Gesloten
 
Zon- en feestdagen gesloten.

Voor een onderhoudsbeurt graag een afspraak plannen . Op deze manier kunnen wij u beter van dienst zijn.
Tel. 06-28129598


Facebook


Financiering